Kirken i Roseti

“Outstretched Hands” (OH) i Romania plantet kirken i Roseti i 2009. Det første vi gjorde var å samle barna i nabolaget til barnemøter med sang, undervisning og lek. Dette åpnet dørene for oss til å jobbe med foreldrene deres også, og vi så starten på en menighet.

Skjermbilde 2015-07-08 kl. 13.50.27Frem til 2010 leide vi ulike hus og bygninger hvor vi holdt møtene og samlingene våre. Etter hvert kom ønsket og behovet om å kjøpe en tomt og ha vårt eget lokale. Drømmen ble mulighet gjennom støtten fra våre venner i Norge og samarbeidet med ”Make a Change”.

Kirken i Roseti har vokst så mye at behovet for enda mer plass etter hvert ble ganske tydelig. Make a Change  arrangerte Lynda Randle konsert på DFEF sitt Sommerstevne sommeren 2014 og
samlet inn penger til å utvide lokalet vårt. Skjermbilde 2015-07-08 kl. 13.50.43Kirkebygningen er ikke ferdig enda, men vi har møter i den og samles der. Med våres trosøyne ser vi at den blir ferdig og fylles med mennesker.

I 2015 bestemte vi oss for å satse større i Roseti. Som en begynnelse økte vi antall arbeidere til menigheten og vi forbereder oss til å vokse mens vi venter på at lokalet skal bli ferdig. Vi har funnet den fremtidige lederen for kirken og bruker tid sammen med han og gir ledertrening, både til mannen og familien hans.

Skjermbilde 2015-07-08 kl. 13.50.54Vi har også startet et fotballarbeid blant gutter. Hver torsdag går vi rundt å samler inn gutter til bibelstudie og for å spille fotball i sammen. I tillegg har vi også vanlige barnemøter. Vi har flyttet noen av aktivitetene våre til sentrum av landsbyen og til samfunnshuset. Vi var veldig glade da vi så at 125 unger møtte opp til barnemøtet forrige uke. I tillegg til disse aktivitetene har vi startet kvinnemøter der Nora Hayes underviser om det å bli en bedre kone, mor og en «Guds kvinne». Vi har også ukentlige lovsangsmøter.

Skjermbilde 2015-07-08 kl. 13.51.01Vi er nå i full gang med planleggingen av vår neste telt møte kampanje i Roseti. Sist gang vi gjorde det i 2013 hadde vi over 400 personer som møtte opp hver dag. Menneskene i Roseti er veldig åpne for de gode nyhetene om Jesus Kristus.

Vi er så takknemlige for våre venner i Norge som gav oss penger til å bygge en kirke som kan romme alle de som Herren høster inn til sitt rike.

Skjermbilde 2015-07-08 kl. 13.51.11

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *