Thea forteller om Romaniatur

69528_10201525055185669_1187972089_nI sommer var jeg i Romania for fjerde gang. Det som var så spesielt denne gangen, var at jeg fikk være der i fem uker, og da ble jeg godt kjent med arbeidet og teamet som jobber der nede.

Vi gjorde mange gøye ting nede i Romania. Det jeg likte best var:

  • Barnearbeidet hvor vi fikk bli kjent med ungene, leke med de, be med de, synge med de, danse med de, ha møter med de, og rett og slett bare være sammen med de. Grunnen til at jeg liker ungene så utrolig godt, er fordi de er så vanvittig åpne. Med en gang de ser noen som er på besøk, løper de bort og hopper opp for å gi oss klemmer akkurat som om vi har kjent hverandre hele livet.
  • Den tiden jeg var der nede fikk jeg virkelig sjansen til å bli ordentlig kjent med ungdommene. De er så utrolig fantastiske, og jeg har blitt så glad i alle sammen. Jeg har fått minner som jeg kommer til å huske lenge. De er også noen utrolig gode forbilder for meg, og inspirer meg veldig, og den inspirasjonen kan jeg ta med meg videre i livet.
  • Vi var på møter som de kalte for «family night». Her kom det både barn, ungdommer, voksne og gamle (noe lignende Norge på søndager). Her var det masse lovsang, tale, bønn og full pakke. Grunnen til at jeg likte disse kveldene\møtene så veldig godt, var fordi menneskene der var så utrolig utadvendte, de behandlet oss nesten som kongelige, og de viste så utrolig stor takknemlighet for oss. Det rørte meg skikkelig.

969672_10201525057705732_88001350_n

Mange venner har spurt meg «hva er det som er så spesielt med Romania? Hvorfor gidder du å bruke fritiden din og penger på det?» Grunnen til at jeg elsker Romania og bruker fritiden min og penger på det, er fordi det er en del av meg, Romania har en stor plass i hjertet mitt. Etter jeg har vært i Romania betyr ikke det at jeg har brukt mye penger noe lenger, for jeg har fått noe som er så mye større og bedre tilbake.

Mange mennesker i Romania lever i ekstrem fattigdom, og har nesten ingenting. Men samtidig har de så utrolig mye, en hel masse som mange mennesker i Norge ikke har. De fattige har overflod av kjærlighet, vennlighet, takknemlighet, osv. Jeg vil mye heller ha overflod av de tingene som virkelig teller i livet, enn masse luksus!
DERFOR ELSKER JEG ROMANIA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *