Håpsenteret – Mars 2014

Kjære alle venner av Håpsenteret
Den siste måneden har vært fullpakket, travel og velsignet! Jeg håper du tar deg tiden til å lese om alt i sammen.

Screenshot 2014-07-01 17.14.24Duda’s fremgang: Duda har fullført 20 behandlinger med strålebehandling, og må nå hvile til slutten av måneden. Behandlingen har vært tøff mot kroppen hennes, og legen tenkte at det kunne vært bra for henne å hvile. Svulsten har krympet i størrelse, men Duda har fortsatt vanskelig for å svelge. Vi vil takke «Make a Change» for at de har betalt for reisekostnadene til og fra Bucharest. Den første halvannen uka hadde Duda selskap av enten Terence eller Vali med offentlig transport til Bucharest, for å hjelpe henne med å bli vandt med de ulike overgangene i byen. Etter det begynte hun å dra inn selv. Vi er veldig stolte over at hun tar ansvar og kommer seg til sykehuset i tide fem dager i uken. Det er ikke en enkel oppgave! Vi vil også takke South Monroe Church i North Carolina, USA, for at de velsigner Duda’s familie med penger og mat. Vi har nå muligheten til å lage et daglig måltid for henne og familien – noe som familien setter veldig stor pris på! Vær så snill og fortsett å be for Duda’s frelse.

Denne måneden fikk vi besøk av en gruppe på 48 Nordmenn, der 29 stykker bodde på Håpsenteret. Denne gjengen med ungedommer fra musikklinja på en kristen videregående skole var en glede å ha rundt oss. Barna synes det var utrolig gøy og noen var veldig lei seg når de måtte se at de dro hjem igjen. De lekte med ungdommene i timevis. De var også en utrolig stor velsignelse for mange familier i nabolage med hjemmebesøk og matutlevering.Screenshot 2014-07-01 17.14.16 Matposene var en stor Gudgitt gave for noen av disse familiene, med tomme lagre med peisen, som ventet på å bli fylt.

Etter mange timer med planlegging og hardt arbeid, en av de to ventilasjonssystemene som vi fikk i gave av noen i Norge i fjor, ble installerte og var klare til teamet fra Norge kom. Det gjør en stor forskjell for oss at luften på Håpsenteret blir sirkulert.

Det ukentlige barneprogrammet går veldig bra. Barna gleder seg veldig når Aurel Stoian forteller programmet for dagen! Aurel gjør en god jobb når han holder andakt for ungene, de har rollespill og han forteller bibelhistorier. Screenshot 2014-07-01 17.14.10Han får alltid oppmerksomheten deres.

Gruppen med ungdommer i nabolaget kommer fortsatt på de ukentlige møtene med Vali og Terence. De er ivrige i diskusjonene og er åpne for læring. I tillegg til de vanlige møtene spiller de også fotball sammen. Sist helg leide vi en fotballbane til dem, og de hadde masse moro med å spille på en ordentlig fotballbane.

For en uke siden, en lokal forretningsmann tilbød seg å lage pizza til ungene til lunsj. Han sendte et torn av pizzabokser fylt med veldig god pizza til ungene. Vi ble virkelig beveget av at en man satt så pris på det som blir gjort på Håpsenteret, selv om han ikke er en troende. Screenshot 2014-07-01 17.14.03Vi hører ofte at det vi gjør er bortkastet tid og penger og at disse folkene ikke fortjener det vi gjør. Men denne mannen ser verdien i Håpsenteret og forstår at vi jobber med barn som har en verdi! I fjor fikk vi også gode vaskemidler i gave fra en kvinne som hadde hørt hva vi gjør ved Håpsenteret. Det er en stor velsignelse når mennesker fra den mer velstående delen av samfunnet frivillig hjelper oss.

Sist måned delte vi historien om Lisabona. Denne måneden vil vi spør deg om også å be for familien hennes. Lisabona’s yngre søster, Alexandra, ble nylig diagnostisert med aplastisk anemi (en blodsykdom). Legene ville at alle barna i familien skal bli testet for denne sykdommen. De reiste til sykehuset i Bucharest sist uke for å gjøre noe med blodet. Screenshot 2014-07-01 17.13.52Legene mistenkte at to av de yngre barna også hadde sykdommen, men vi venter fortsatt på resultatene på testen.

Vi er alltid så velsignet av så mange forskjellige mennesker fra forskjellige land, og vi vil at du skal vite hvor høyt vi setter pris på ditt engasjement og investering i Håpsenteret. Vi takker og priser Herren for at han bruker mennesker som deg til å være en del av det Han vil gjøre i nabolaget Caramidari.

Med stor takknemlighet
Utstrakte hender teamet ved Håpsenteret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *