Håpsenteret Januar 2016

Kjære venner av Hope Center

Må du ha en konkret opplevelse av Herrens nærvær i 2016.  Må Han være din faste kilde av kraft, visdom, fred og gled til og med gjennom vanskelige tider.  Han har ikke lovet oss et liv uten problemer men Han HAR loft oss at Han skal aldri forlate oss.  Vi er velsignet til å være Hans barn.

Litt mer en ei uke før Jul, døde bestemor Gherghina.  Hun kjente Herren og kort tid før hun døde sa hun at hun var klar til å møte Hennes Frelser.  Hun ville at de «omvendte» (det er det de kaller de kristne her) og ikke Ortodoks kirke.   Så Hope Center hadde den første begravelsen.  Begravelsen ble holdt hjemme hos familien og etter begravelsen severte familien mat på Hope Center.

Som de fleste steder  i verden er Jul en  tid for fest her i Romania og alle ønske at det skal bli en spesiel tid.  Vi ønsket å hjelpe de i Caramidari til å ha en jul de vil huske for hele familien.  Vi ville fokusere på familien.  I år har vi laget våre egne julegave pakker.  Stationa4life i Vienna sendte oss 200 tomme skoesker og gavepapir til prosjektet.Skjermbilde 2016-03-19 kl. 08.49.12

Fra forskjellige personer og lag har vi også fått leker, tannbørster, tannkrem, sjerf, hansker, vinterlue, tepper og en stor penge gave fra en familie i Arizona, USA, som vi kunne bruke for å kjøpe flere ting som vi kunne bruke i gave pakker.  Hope Center arbeiderne hadde det veldig gøy med å pakke inn alle skoeskene, å fylle de med all slags gode ting og passe på at hvert barn som kommer på Hope Center aktiviteter får en pakke.  Vi involverte også foreldrene med å gi de mulighet til å gi noe til deres barns gavepakke.  Ca. 30 familier tok med leker/godteri til barnet deres.  Vi delte alle familiene (ca. 70 stykk) i 8 forskjellige grupper.  I løp av to dager (22 og 23), fikk hver gruppe av familier besøke Hope Center for en time.  I løp av denne timen sang vi julesanger, Terence delte et budskap med tema om familien, vi serverte sarmale, mamaliga (mais brød), rømme, brus og kjeks (vi hadde mulighet for å kjøpe alt dette pga. familien Karnitz fra Wisconsin, USA) og vi hadde en sosial stund med familiene.  Etter at vi hadde spist, fikk foreldrene mulighet å gi barna gave pakkene vi hadde laget.  Etter hver samling, måtte vi rydde av bordene, rydde opp og gjør klar for neste gruppe.  Det var en positiv og fredfull opplevelse.  Vi serverte ca. 300 voksne og barn og ga over 200 gave pakker.  Den 23. desember mottok vi flere leker fra Norge, som vi pakket inn og gav til de andre barn i nabolaget som vanligvis ikke kommer til Hope Center.  Det var en velsignet Juletid på Hope Center og vi vil takke alle som bedro med gaver så det ble en spesiell jul for de som bor i Caramidari.

 

Som team på Hope Center vil vi takke dere for deres bønner og gaver.  Det er en velsignelse å vite at vi har en team som støtte vår team.  Må Herren fortsette å velsigne dere og familiene deres i alt.

Med kjærlighet og takknemlighet,

OH team på Hope Center

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *