Bibliotek til Håpsenteret

Bøker og Spill til Hope Centre from Make a Change on Vimeo.

IMG_2501Høsten 2012 startet drømmen om at Håpsenteret skulle få hjelp til å kunne gjøre enda mer for å lære ungene å lese og øke leselysten. Bibelgruppa til Åse Lene startet med salg av kjeks og familien Barkve på Jørpeland samlet inn på ulike vis til spill. Til sammen ble det en haug med bøker som ble kjøpt inn på et besøk i Februar 2013. Fokuset lå på gode pedagogiske bøker, samt bøker som gav gode beskrivelser av de bibelske historiene. Lisbet Barkve, som til vanlig jobber som Spesialpedagog, kjøpte inn spill som kan brukes i læring. De ansatte fikk gode tips til bruk av materialet som var kjøpt inn. Biblioteket hjelper barna i å bli glad i bøker. Spillene og bøkene øker kontakten med ungene. Det gir muligheten til å bruke produktiv, konstruktiv og en-til-en tid med de. Spillene hjelper definitivt barna med å utvikle problemløsnings evner, de lærer hvordan de skal være en god vinner og en god taper.

Bibliotek 1 Bibliotek 2Senere ble det laget til ett hjørne oppe på loftet som kunne brukes som lesehjørne. Her er det fire hyller, med god plass til bøker og spill, og noen gode stoler til å sette seg ned i å lese for barna, eller at de kan lese selv. Aurel Stoian sin brors bibelgruppe i Østerrike, gav noen penger for å kunne starte med å bygge to klasserom i overetasjen. Så i November 2013 startet arbeidet med dette. Selv om det da ikke er så tilgjengelig bruker for eksempel Elvis det fortsatt, han har litt stilletid der og leser Bibelen. Veggene er oppe, det elektriske er installert, og lysene er nesten på plass per November 2013. Etter det starter arbeidet med å ferdigstille veggene, gulvet og få satt på plass vinduene.

Januar 2014 skal klasserommene være klar til bruk og biblioteket kan bli brukt for fullt igjen. Vi ser frem til å ha det helt fullt av bøker og bli brukt for fullt!

Tusen takk til alle som har vært med å gjøre biblioteket og alle spillene mulig. Det har en stor inflytelse på både læringen og leselysten i et område der alle ungene egentlig blir omtalt som unger med lærevansker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *