Nyhetsbrev fra Håpsenteret februar 2014

Kjære venner av Håpsenteret!

kino

For noen uker siden hadde vi MYE snø! Så mye at skolene var stengt i en hel uke rett før vinterferien skulle starte. Så en ukes skoleferie ble til to solide uker! Når det er mye snø her i Romania, går alt mye tregere, også på Håpsenteret. Dessverre er det slik at etter skoleferie tar det litt tid for barna å komme seg tilbake i skolerutinene. Men vi HAR kommet oss tilbake igjen i de normale rutinene, barna går på skolen og barnehagen slik de skal.

kino

Skoleferien var en ideell mulighet for oss til å jobbe for fullt med de nye klasserommene i andre etasje, og vi er glad for å si at for tre uker siden flyttet barnehagegruppene inn til deres nye, og nå større klasserom! De ser helt fantastiske ut og vi er veldig takknemlige for at vi fikk muligheten til å gjøre dem ferdige! Nå som alt byggearbeidet oppe er ferdig, kan vi også starte med å bruke leseområdet til sitt fulle potensiale.

kino

Klasserommene nede er nå veldig rolige på morgningen. Det gir oss muligheten til å lettere ta imot besøkende og eldre barn som ikke går på skolen. I tillegg er det mye lettere for leksehjelpgruppene på ettermiddagen, nå kan hvert klassetrinn gjøre leksene i hvert sitt rom.

kino

i kinosalen

Rett før forrige skolesemester var over fikk vi muligheten til å premiere flere av skolebarna, vi tok de med for å se 3D animert film på den lokale kinoen. De koste seg veldig og oppførte seg utrolig bra.

Duda (Costi og Nusha sin mor) har fullført de første to av mange runder med strålebehandling. Det har vært lenge å vente, men i mellomtiden har hun fullført fire runder med kjemoterapi (annen form for kreftbehandling). Hun trenger 35 til 40 behandlinger med strålebehandling. Hver uke vil hun få fem stykker. Vær med å be om at hun skal bli frelst – at hun vil søke og finne Gud i denne vanskelige tiden.

canada team

Sist uke fikk vi besøk fra en Canadisk gruppe. De var en livlig, mangfoldig gruppe av unge mennesker fra en musikkskole i Winnipeg. Barna på Håpsenteret satt virkelig pris på besøket, spille med dem og lytte til deres vitnesbyrd, sanger og flotte dramastykker! Noen av de eldre barna ble veldig rørt av noen av vitnesbyrdene, og var med teamet til et ungdomsmøte de hadde i Bethany Church. Det er en velsignelse å se hvordan Gud bruker unge mennesker fra land langt vekke for å komme å berøre livene til de mest «uønskede» ungene i nabolaget Caramidari.

Lisabona litenSiden hun bare var en liten pjokk, har vakre Lisabona kommet til barnearbeidet i nabolaget – før dagene med Håpsenteret. Hun er nå en tenåring med lite retning i livet. Hun gikk aldri på skolen og klarer ikke å holde på rutiner i det hele tatt. Hun har en sterk karakter og kan være veldig vanskelig å gå i sammen med, siden hun elsker å utfordre en hver for for autoritet, respekt og rutine. Men hun dras mot Håpsenteret og det går nesten aldri en dag uten at hun henger rundt senteret. Hun har mye potensial og kan være veldig søt, hjelpsom jente når hun vil. Dessverre kan hun også gjøre det vanskelig for oss på senteret. Men vi vil heller ikke nekte henne de tingene hun får på Håpsenteret og som hun tydeligvis ikke får hjemme: kjærligheten fra Jesus Kristus. Vær gjerne med å be for Lisabona, at hun vil åpne hjertet for Jesus.

Lisabona

Og at vi skal klare å være i lag med henne med visdom, tålmodighet og i kjærlighet. Vi ser frem til å se de store ting som Gud kommer til å gjøre i hennes liv!! Amen!

Vi ønsker at du skal vite at vi setter utrolig pris på deres engasjement og investering i Håpsenteret. Vi takker og priser Herren for at han bruker mennesker som dere til å være en del av det som Han ønsker å gjøre i nabolaget Caramidari. Dine bønner og support mottas med takk!

 

Med mye kjærlighet i kristus,

Utstrakte hender teamet på Håpsenteret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *