Maria Alexandru fra Chirnogi, Romania

Alexandru Maria 2 copy

Maria Alexandra er ei sigøynerjente som er født uten brystben (Sternal agenesis). I tillegg er hun diagnostisert med uregelmessig dobbeltsidig lungebrokk og misdannelser i strupehodet og luftrør.

Da Maria var tre uker gammel ble hun operert. Legene satte ribbena sammen i mangel av brystben, da hadde hun i hvert fall ikke åpen brystkasse. Denne operasjonen har ført til mye smerte for lille Maria ettersom hun vokser og blir større. Ribbena sitter fortsatt sammen og dette hindrer overkroppen i å utvikle seg normalt. Skuldrene hennes blir dyttet fremover av ribbena og i tillegg presser disse på indre organer.

Fra fødselen og til hun ble fire år gammel måtte foreldrene ta henne til det lokale sykehuset hver måned for å få ei spesiell antibiotikasprøyte på grunn av en lungeinfeksjon som hun ofte fikk. Denne infeksjonen er også veldig relatert til «Sternal agenesis». Etter hun fylte fire år gammel har hun vært mye bedre, det ser ut som hennes imunsystem er mye bedre selv om hun blir forkjølet mye oftere enn de andre ungene. Hun venter for øyeblikket på å få en time hos en lege i Bucuresti som vi har hørt at har en gode holdninger og vil kanskje gi henne en bra behandling.

Alexandru Maria 5Alexandru Maria 4 copyAlexandru Maria 1 copy

Grunnen til at vi nevner denne historien er fordi Maria’s situasjon er typisk for mange sigøynerbarn på landet. Det er ikke så god tilgang på god medisinsk behandlig på landet og når en signøynerunge blir tatt med til sykehuset er det veldig vanlig at hun blir diskriminert og får ikke veldig god behandling. De blir ofte tatt inn til slutt, viss i det hele tatt, og etter alle de andre barna. Den eneste måten å få god behandling på er å ha med penger som en kan gi til legen for å forsikre seg om at de blir tatt godt vare på. Men, mange sigøynere har ikke penger som en trenger for å gi til legene for å forsikre seg om god medisinsk behandling.

Mange leger diskriminerer sigøynere og må bestikkes med penger for å gi barn som Maria den behandlingen de trenger. For tiden venter Maria på time hos en lege i Bucuresti som har ord på seg for å behandle sigøynere på lik linje med andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *