Håpsenteret – Juni 2014

Kjære alle venner av Håpsenteret

Screenshot 2014-07-03 21.53.19

En etterlengtet sommerferie har endelig kommet! Flesteparten av alle skolebarna har fullført og bestått skoleåret. Vi er veldig stolte over fire av jentene som mottok en spesiell bemerkelse for sine gode karakterer gjennom hele året. I tillegg har også de to barnehagegruppene feiret at de har fullført enda et vellykket år.

Screenshot 2014-07-03 21.40.02 Screenshot 2014-07-03 21.39.52

Takket være en gruppe med unge nordmenn fikk vi muligheten til å ta med skolebarna til Svartehavet igjen for en dag. Dette er en STOR hendelse for barna – noe de ser frem til hele året! Det var en veldig kjekk dag, med masse svømming og plasking i vannet, snacks og et McDonalds måltid for alle. Tusen takk til alle våre norske venner som har gjort denne utflukten mulig for barna de siste tre årene allerede.

For mer enn en måned nå, har vi servert suppe etter gudstjenesten på søndag kveld. Alle kommer på møtene først og får servert Guds ord, men mange av dem går hjem og legger seg på tom mage. Så vi startet med å lage en stor porsjon med suppe på søndags ettermiddag og servere alle som ville ha noe å spise etter møtet. Dette har vært en veldig positiv opplevelse for oss til nå: alle ser ut til å sette stor pris på å bli velsignet med et måltid og spretter opp for å hjelpe med å servere og vaske opp etterpå. Og ja, kanskje noen av dem kommer kun fordi de er fysisk sultne, men det er også en god mulighet for dem til å bli fylt opp med Guds ord på samme tid.

Screenshot 2014-07-03 21.39.34 Screenshot 2014-07-03 21.39.44

Unge Nazar og moren hennes, Bahar, bor i et lite midlertidig rom bak noen andre sitt hus. Det siste året eler noe, har Bahar jobbet veldig hardt med å samle inn plastikkflasker fra søppelhauger i byen, og byttet dem inn mot penger. Hennes drøm er å få muligheten til å bygge et lite hus for henne og hennes datter. Hun har allerede kjøpt noen bagger med sement, sand og brukte blokker. Vi følte oss ledet av Gud til å hjelpe Bahar med å nå denne drømmen, og berømme henne for å ikke vente på at det skal falle i fanget på henne. Fundamentet har kommet opp og vi håper på å fullføre veggene innen neste uke.

Uheldigvis har Duda ikke fullført den siste runden med kreftbehandlingen. Vi måtte overtale henne veldig for å reise til sykehuset for behandlingen (siden hun var veldig syk etter den forrige runden og trudde at hun skulle dø), og når hun til slutt reiste ble det noen problemer på sykehuset og hun bestemte seg for å reise igjen og ikke fullføre den siste behandlingen. Neste steg for henne ville vært å ta en MR skanning til og se om resten av organene fortsatt ikke er berørte av kreften, og i tillegg få en sjekk til for å se om svulsten i halsen kan opereres eller ikke. Vennligst vær med å be videre for hennes frelse og helbredelse.

Screenshot 2014-07-03 21.39.26 Screenshot 2014-07-03 21.39.12

Lisabona ble godkjent som en passende benmarg donor for hennes yngre søster, Alexandra. Som vi har nevnt tidligere, Alexandra har fått diagnosen Aplastik Anemia, en sjelden men farlig blodsykdom. Så for et par uker siden reiste modige Lisabona til sykehuset i Bucharest for å donere benmarg. Vi er veldig stolt over Lisabona! Alexandra må tilbake til sykehuset i september for transplantsjonen. Det er lenge å vente, og mens hun gjør det har hun ikke følt seg så god. Vennligst be for henne. Deres mor, Emilia, har fortalt oss hvordan hun har opplevd Guds hjelp gjennom deres opphold på sykehuset.

Tusen takk for at du leser våre nyhetsbrev. Vi setter stor pris på dine bønner og støtte!

Med stor takknemlighet
Utstrakte hender teamet ved Håpsenteret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *