Et krokete ben

GhuilerGhiuler Ali er en 16 år gammel jente, hun er halvt Tyrker og halvt sigøyner. Mange som ser henne på gaten tenker kanskje at hun er en gutt på grunn av det korte håret. Mens vi snakker om «kort», et av Ghiuler sine ben er kortere enn det andre, det er kroket og hun kan heller ikke bøye det. Hun er lei seg for at hun alltid må humpe av gårde og føler at andre ler av og gjør narr av henne. «De ser på meg som om jeg kommer fra en annen planet».

Legen har forklart at Ghiuler fikk en infeksjon i benet som liten, og at dette førte til at benet ble stivt og misformet. Foreldrene hennes har ikke hatt mulighet til å gjøre noe for at benet skulle bli bedre, men legen sier at det fortsatt er håp for henne og at med en operasjon vil hun kunne gå mer normalt.

Ghiuler har levd med forskjellige slektninger gjennom oppveksten. Noen ganger har hun levd med moren, noen ganger med bestemoren, og andre ganger med faren, og tanten. Når hun er med faren eller bestemoren sender de henne ut for å tigge etter penger og mat. Hun bestemte seg for å ikke bo med tanten noe mer for tanten prøvde å få henne til å være en prostituert og hun vil ikke ha den livsstilen.
Ghiuler
Ghiuler har aldri gått på skole slik som de fleste unger gjør så hun kan nesten ikke lese eller skrive.

Ghiuler ble kjent med noen kristne fra Calarasi, og disse har hatt en god innflytelse på henne. De hjalp henne bort fra et liv med tigging, stjeling og misbruk: «De kjeftet aldri på meg, de viste meg kjærlighet og fortalte meg om Gud. Nå har jeg blitt en kristen og jeg elsker Jesus».

Gjennom vennene i Outstreched Hands ble hun kjent med Make a Change teamet fra Norge. En familie derifra tilbød seg å betale for operasjonen hennes. Ghiuler stråler av glede, tenk at noen ville hjelpe henne.


Vi håper på å få Norsk undertekst på denne filmen, vil du hjelpe med det, ta gjerne kontakt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *