Dag 2. 17.04.11

Vi startet dagen med å gå på møte. Der var det Brad som talte og de hadde en gruppe som sang. Det var noen barn som også var oppe å sang.

Her er et bilde av dem.
Etterhvert gikk barna og noen fra Norge teamet på en slags søndagskole.

Når møte var ferdig, gikk vi til leiligheten der de andre bodde og fikk hjemmelagd, nydelig mat. Det var en slags suppe til forrett og potetstappe og kylling til hovedrett. Det var utrolig godt!

Meg, Kristine, Anne Malene, Lars og May Linda valgte å gå å se på dåp, istede for å slappe av. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte det. Det var veldig fasinerende å se på.

Alle som skulle bli døpt var kledd i hvite kapper, de gikk ut i elva og ble dukket under vannet, av to menn som sto ute i vannet hele tiden.

I det «telte» bak gikk de som ble døpt og skiftet etter at de hadde vært ute i vannet. Gutten på bildet er Alin, En gutt vi var ganske mye med mens vi var der nede.

Vi sto i en stor sirkel etter at alle var døpt og bare sang og hadde en fantastisk stund sammen.

Når vi kom tilbake fra dåpen gikk turen videre til neste møte. Vi måtte kjøre i 45 minutter for å komme til Chiselet, der møte skulle være. Når vi kom dit fant vi ut at møte skulle være ute, og sitte plassene var på bøtter som var satt oppned og krakker. Det var ikke så behagelig å sitte på i lengden, men det gikk jo bra.

Her ser du hvordan det så ut før det var folk der, og etter at det var kommet folk der.

Elin fortalte litt om Norge teamet, Thea fortalte en historie «footprints» og Norge teamet sang. Vi er jo vandt til å synge til singback, piano eller hvertfall noe musikk. Men Her var det ingenting. Så vi måtte bare synge så godt vi kunne, og etter at sangen hadde vart litt begynte en gutt på spille på gitar, men han hadde aldri hørt sangen før så det ble ikke så bra.

Etter møte fikk vi litt mat. De hadde grillet pølser til oss, vi hadde potetsalat og skiver. Det var ikke så mange fra Norge som likte dette. Det smakte veldig anderledes enn hva vi er vandt til.

Meg og Elin måtte på do. Det var ikke noe ordentlig do i huset som var der, men det var et lite bygg bak, der det var et hull i bakken, der vi måtte gå på do.

Dette er doen som vi måtte gå på. Slike doer har veldig mange i romania. Det er ikke så mange som har vanlige doer som vi er vandt til. Ting som er en selvfølge for oss, er vanskelig å skaffe seg for andre folk i denne verdenen.

Når vi var ferdige der gikk vi til Nico sitt hus. Der fikk vi kake, Og Nico og familien skulle fortelle oss hvordan det var å være sigøyner i Romania. I huset så hadde de bare ett rom hvor de hadde på varme, og der samlet de fleste seg.

 Folk satt på senga, i sofaen og på golvet bare for å være inne i det rommet som var varmt. Det var veldig gripende når de skulle fortelle oss om hvordan det var å være sigøynere, De har det vanskelig i romania. Barna kan ikke gå på skole, de må være hjemme å hjelpe familien sin med arbeid som må gjøres der.

Det var tingene som skjedde på søndagen.

Mandagen hadde vi også mye som skjedde, så det kommer mer.

God bless

– åse lene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *